Tavernola

Het dorp Tavernola is gelegen aan de westelijke zijde van het Lago d’Iseo, een paar kilometers ten noorden van Predore. Tussen Predore en Tavernola komt u langs het kleine dorpje Gallinarga, gelegen op de top van een bergkam. In dit dorpje is de kleine kerk van San Giorgio Martire uit de 12de eeuw zeker de moeite waard. Het dorp Tavernola wordt gekenmerkt door een elegante ligging aan het meer, een kleine haven en de toren van Fenaroli. Deze toren maakte ooit onderdeel uit van de fortificatie die de inwoners van het dorp moest beschermen tegen vijandelijke invallen. Vandaag de dag doet de toren dienst als klokkentoren.

Tavernola heeft een aantrekkelijk klimaat en dat komt door de gunstige ligging ten opzichte van de bergen. In en buiten het dorp staan schitterende villa’s zoals de 16de-eeuwse Villa Fenaroli en de bijbehorende botanische tuin. Andere mooie paleisvilla’s zijn Villa Caprioli, Villa Camilla Fenaroli, Villa Capuani, Villa Poma, Villa Spina en Villa Longari. Vanuit de haven van Tavernola zijn er dagelijkse veerverbindingen met Monte Isola.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl