Sarnico

De stad Sarnico ligt ten zuiden van de Sebino, het Lago d’Iseo, bij de plek waar het meer overgaat in de rivier de Oglio. Op deze plek komen de kusten van Bergamo en Brescia samen maar dit slechts over een afstand van tachtig meter. Deze streek stond vroeger bekend om de steengroeven waar Sarnico-steen werd gehouwen ter verfraaiing van deuren, zuilen en gebouwen in heel Italië. Sarnico is tegenwoordig een toeristische stad met schitterende en typische gebouwen die uitkijken op pleinen aan het meer. Aan deze pleinen bevinden zich vele restaurants, cafés en bars. Als u zich nestelt op een van deze terrassen op deze pleinen voelt u de zachte bries die vanaf het meer komt. Interessant zijn de gebouwen van de hand van architect Giuseppe Sommaruga, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse Art nouveau.

Internet: 
Sarnico – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl