Rovato

Rovato is ‘de stad’ van Franciacorta. De stad is altijd al een belangrijk agrarisch en commercieel centrum geweest. De stad staat vooral bekend om de kwaliteit van het vee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist hier de grootste veemarkt van de streek wordt gehouden. Iedere maandag kunt u in Rovato getuige zijn van de levendige handel in vee. De lokale keuken is vooral gespecialiseerd in schotels met gekookt vlees. Dit gekookte vlees vormt de basis in de lokale trattoria’s. Maar Rovato is niet alleen vanwege de manzo all’olio de moeite waard. In het oude stadscentrum moet u zeker het grote plein bezichtigen. Aan dit plein staan enkele belangrijke gebouwen zoals het stadhuis, Palazzo Porcellaga en de Chiesa Santo Stefano die van binnen is versierd met 15de-eeuwse fresco’s. Net buiten de stad kunt u een bezoekje brengen aan een 15de-eeuwse klooster.

Internet: 
Rovato – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl