Riva di Solto

Een paar kilometer buiten Tavernola, in de richting van Lovere, ligt Riva di Solto, een oud middeleeuws centrum dat is gelegen aan het meer. Riva di Solto is een van de meest pittoreske plaatsen aan het Lago d’Iseo. Enkele ruïnes, zoals het kasteel en de toren uit de 13de eeuw, gelegen in het noordelijke deel van het dorp, maakten vroeger onderdeel uit van het verdedigingssysteem van het dorp. Op enkele meters afstand van de vierkante toren staat de Chiesa San Nicola Vescovo, de parochiekerk van Riva di Solto. Deze kerk is gebouwd in de 18de eeuw. De façade is verrijkt met barokke decoraties. Vanuit de haven zijn er dagelijks vele verbindingen met Monte Isola. Net buiten het dorp bevindt zich een camping die zeer populair is. Dit komt onder andere door de geweldige pizzeria en het mooie, schone strand.

Internet: 
Riva di Solto – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl