Provaglio Iseo

Het klein dorp Provaglio d’Iseo is gelegen tussen het Lago d’Iseo en Franciacorta, het driehoekige gebied dat wordt gevormd door het Lago d’Iseo, Brescia en de snelweg A4. In het dorp kunt u twee bezienswaardigheden bezichtigen, de Torbiere del Sebino en het klooster San Pietro. Dit klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van dit dorp en Franciacorta. In de 11de eeuw werd het klooster door Franse monniken van de abdij van Cluny gesticht. Binnen enkele jaren was het klooster uitgegroeid tot het middelpunt van het economische leven in deze streek. Het Romaanse kloostercomplex bestaat uit meerdere gebouwen waarvan de kerk San Pietro het oudste onderdeel is. Vanaf het kloostercomplex hebt een mooi uitzicht over het meer en op de gezichtsbepalende veenmoerassen.

Internet: 
Provaglio d`Iseo – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl