Pisogne

Pisogne is het laatste dorp aan het Lago d’Iseo voor het Valle Camonica. Dit dorp bestaat uit vele delen. Elegante gebouwen omringen het grote plein Piazza del Mercato en de Torre del Vescovo. Deze toren is maar liefst 32 meter hoog en volgens de overlevering gebeurde hier in 1518 iets vreselijks. Acht vrouwen werden hier opgesloten nadat ze beschuldigd waren van hekserij. Nadat de vrouwen waren berecht werden ze op het plein op de brandstapel gezet. Het historisch centrum, iets hoger gelegen dan het waterpeil van het meer, wordt gekenmerkt door kleine steegjes en oude gebouwen zoals het Palazzo Fanzago. Aan de hand hiervan is vastgesteld dat Pisogne in het verleden al een florerende economie had, mede ingegeven door de commerciële functie van het Valle Camonica. Naast de Torre del Vescovo is de Chiesa Santa Maria Assumma een absolute bezienswaardigheid.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl