Passirano

De naam van de stad is waarschijnlijk afgeleid van het Italiaanse woord ‘passerp’ dat ‘mus’ betekent. De mus is dan ook verwerkt in het stadsteken. De stad ligt in het hart van Franciacorta. Ten zuiden van de stad ligt het beroemde Passirano kasteel. Onder de vele kastelen die zijn gebouwd om de inwoners van Franciacorta te beschermen neemt dit kasteel een bijzondere plaats in. Het huidige kasteel, waarschijnlijk aangepast in de 14de eeuw en in de 18de eeuw gerestaureerd, heeft een vierkante plattegrond.

Het kasteel werd gebouwd om de inwoners van de streek te beschermen tegen de aanvallen van de Ungheri in de periode 900-950. De grote binnenplaats wordt omringd door vierkante en ronde torens. De kantelen hebben een eigenzinnige vorm. Het kasteel in tegenwoordig eigendom van de Fassati familie. In 1850 erfde deze familie het kasteel van Graaf Fenaroli. De Fassati familie hebben door de jaren heen het kasteel altijd goed onderhouden. Sinds 1970 bevindt zich in de kelders van het kasteel een van de beste wijnkelders van Franciacorta.

Internet:
Passirano – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl