Paratico

Het dorpje Paratico is gelegen in de meest westelijk hoek van Franciacorta, het driehoekige gebied dat wordt gevormd door het Lago d’Iseo, Brescia en de snelweg A4. In de omgeving van Paratico gaan de heuvels langzaam over in het meer. Paratico wordt gekenmerkt door de ruïne van het kasteel van Lantieri, een bouwwerk uit de 13de eeuw. Volgens de overlevering heeft de bekende dichter Dante Alighieri hier enige tijd gewoond. Het landschap van Franciacorta zou zijn inspiratie zijn geweest voor het schrijven van een van de canti van zijn Purgatorio. Andere bezienswaardigheden zijn een 15de-eeuwse parochiekerk en het Pizza San Pietro, een plein waar de gelijknamige 18de-eeuwse San Pietro fier staat.

Internet: 
Paratico – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl