Lovere

Lovere is een elegante, kleine stad aan de noordelijke zijde van het Lago d’Iseo. Het is een schitterende vakantiestad aan de rand van het Valle Camonica en Valle Cavallina. In Lovere kunt u heerlijk wandelen langs de waterkant, tussen de bomen en parken, en uitkijken op de andere kant van het meer. In de avonduren, als de lucht al iets is afgekoeld, kunt u een borrel gaan drinken in een van de vele bars en pubs die zich hebben genesteld aan het Piazza XIII Martiri.

Het historisch centrum van de stad wordt verlicht door kleine straatlampen. Het is de ideale plek om rustig te wandelen en her en der kleine middeleeuwse ontdekkingen te doen. Zo kunt u onder andere de Torre degli Alghisi vinden die wordt gekenmerkt door massieve stenen muren. Andere bezienswaardigheden zijn de Torre Soca, de Torricella, en de Torre Civica op het Piazza Vittorio Emanuele. Deze toren is het overgebleven bewijs van het kasteel dat in de 12de eeuw werd gebouwd door de Celeri familie.

Aan de rand van het meer staan enkele schitterende gebouwen zoals het Palazzo Gregorini uit 1500. Andere mooie paleisvilla’s zijn Palazzo Marinoni, Villa Milesi, Palazzo Tadini en het Palazzo Bazzini. Deze laatste paleisvilla is gebouwd in de 16de eeuw in de nabijheid van een parochiekerk. De villa heeft een schitterende entree die is gemaakt van Sarnico-steen. Mede door de aanwezigheid van deze villa’s staat het vast dat Lovere een periode van grote rijkdom heeft gekend.

Internet: 
Lovere – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl