Clusane

Aan de zuidoever van het Lago d’Iseo ligt het bekende visserdorpje Clusane. Het dorpje wordt gekenmerkt door een mooi historisch centrum, gastronomische tradities en lieftallige inwoners. De historische kern van Clusane is te bereiken via een van de twee straten die leiden naar het meer. Op een smal plein in het centrum staat de oude kerk Parrocchiale. Het portaal van deze kerk is versierd met stenen van Sarnico. In de smalle vissershaven liggen vele ‘naet’, typische vissersbootjes die doen denken aan de smalle Venetiaanse gondels. In een van de vele restaurants kunt u heerlijk eten zoals tinca al forno con polenta, gebakken zeelt gevuld met polenta. Ieder jaar wordt in half juli, om precies te zijn van 17 tot 23 juli, ‘Settimana della Tinca al Forno’ gevierd, de Zeeltweek. Dit culinaire evenement is zeer geliefd en trekt ieder jaar vele toeristen.

Internet: 
Clusane – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl