Capo di Ponte

Ten noorden van het Lago d’Iseo strekt zich het Val Camonica uit. Hier zijn in de buurt van Capo di Ponte op een aantal plaatsen rotstekeningen te vinden van vele duizenden jaren geleden. De mooiste exemplaren zijn te zien in het Parco Nazionale delle Incisioni Rupestri di Naquane. Over meer dan 30 hectare liggen meer dan honderd rotsen verspreid waarop ruim 30.000 tekeningen staan. De grootste bezienswaardigheid is de Grote Rots waarop meer dan 1000 figuren staan afgebeeld. De figuren en afbeeldingen op de rotsen zijn in de periode 4000 – 1000 v.Chr. op de stenen aangebracht. Het Parco Nazionale delle Incisioni Rupestri di Naquane is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Internet: 
Capo di Ponte – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl