Brescia

Op een half uur rijden van het Lago d’Iseo ligt de bekende Lombardische stad Brescia. De stad ligt aan de voet van de Lombardische Voor-Alpen en is gebouwd volgens het principe van het oude Romeinse castrum. Brescia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en na Milaan de tweede stad van Lombardije. De stad telt bijna 200.000 inwoners. Stad en omgeving behoren tot de belangrijkste industriegebieden van Italië. De stad is zetel van het bisdom Brescia.

Brescia is de voortzetting van het antieke Brixia. In de Middeleeuwen was het een zelfstandige stadsstaat, later kwam het aan Venetië. In februari 1849 kwam de stad in opstand tegen de Oostenrijkers, waaraan de stad haar eretitel La Leonessa di Italië (De leeuwin van Italië) dankt. De stad herbergt een aantal belangrijke renaissancegebouwen: de Nieuwe Dom (Duomo Nuovo) uit 1604 die in de 19de eeuw van een van de hoogste koepels van Italië werd voorzien, en het stadhuis. Oudere monumenten zijn de Oude Dom (Duomo Vecchio, of Rotonda), die in de 12de eeuw gereedkwam, en het 13de-eeuwse stadspaleis Broletto.

Internet: 
Brescia – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl