Bornato

Het dorp Bornato, staat bekend staat om zijn heerlijke wijnen, heeft een schitterend kasteel binnen de dorpsgrenzen staan. Toen het dorp steeds belangrijker werd, besloot het dorpshoofd om een muur op te werpen. Het kasteel was onderdeel van deze muur en deed dienst als wachttoren. Vandaag de dag kunt u op enkele plaatsen nog resten zien van deze muur. De invasie van Franciacorta door Azzone Visconti in 1326 vormde het begin van de neergang van Bornato. Pas in 1564 kreeg het dorp weer iets van zijn oude glans terug met de komst van de Gandini familie. Deze familie bouwde in het kasteel een villa die tegenwoordig voor bezoekers is opengesteld. Op verzoek is het mogelijk om de oude kelders onder het kasteel te bezichtigen. Hier wordt de wijn van het Bornato kasteel sinds de 13de eeuw gemaakt. De wijn draagt de toepasselijke naam ‘Terre di Franciacorta’.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl