Parco del Serio

Langs de noordelijkste oevers van de rivier de Serio treft u vooral kleine bossen en landbouwgronden aan. Verder vindt u hier grote uitbreidingen van kiezels die zijn bedekt met een dunne laag aarde. Hier groeit het typische droge gras dat kenmerkend is voor het mediterrane gebied. Deze graslanden worden bevolkt door zeldzame dieren zoals de Sardijnse nachtegaal, de nachtzwaluw en de ortolaan. Langs de oevers van de rivier treft u zogeheten “fontanili” aan. Deze verrijken het landschap met hun heldere water en vertellen ons meer over de geschiedenis van dit gebied. In het zuiden, bij Mozzanica, wordt de rivierbedding smaller en verandert het landschap in een meer moerasachtige omgeving. Hier bevindt zich het natuurreservaat van Palata Menasciutto. Hier liggen ook de steden Ricengo en Pianengo.

Internet: 
Parco del Serio – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl