Museo Donizettiano – Bergamo

Dit lieftallige kleine museum is gebouwd ter nagedachtenis aan Gaetano Donizetti, geboren in 1797. Hij werd later een van de bekendste operacomponisten van Italië. Dit museum is een absolute must voor operaliefhebbers. In het museum kunnen bezoekers enkele van zijn bezittingen bewonderen waaronder zijn piano, enkele geschriften en zijn sterfbed. Hij overleed in 1848 op dit bed aan syfilis. U kunt ook een bezoek brengen aan zijn geboorte huis, Casa Nataledi Gaetano Donizetti. Volgens zijn eigen geschriften is hij in dit huis in de kelder ter wereld gekomen. Het huis is gelegen aan de Via B. Canale 14, een smalle straat in het westen van de stad. Bezoekers zijn alleen in het weekeinde welkom tussen 11.00 en 18.30.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl