Museo Beata P. Morosini – Albino

Dit kleine museum is opgericht ter nagedachtenis aan Pierina Morosini, geboren in Fiobbio op 7 januari 1931. Zij overleed op 26-jarige leeftijd toen ze bruut werd mishandeld nadat ze niet wilde ingaan op de duivelse verlangens van een man. Hij stenigde haar. Haar tragische dood leidde tot een zaligverklaring die begon in 1957, een jaar na haar dood, en eindigde op 4 oktober 1987 toen paus Johannes Paulus II haar zegende. In een kleine kamer worden de documenten en foto’s bewaard die zijn gerelateerd aan de zaligverklaring van Pierina Morosini. Het museum is alleen op zondag geopend van 14.30 – 18.00.

Adres: 
Fraz. Fiobbio
Chiesa parrocchiale
Albino

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl