Accademia Carrara – Bergamo

De Accademia Carrara is een van de belangrijkste musea in Italië. De collectie is rijk en interessant. De Accademia Carrara werd in 1796 opgericht door Graaf Carrara. Vandaag huisvest het museum meer dan 18.000 werken van Italiaanse en andere meesters uit de 15de tot de 18de eeuw. Te zien zijn onder meer meesterwerken van Botticelli, Raffaello, Bellini en Donatella. Daarnaast zijn er ook enkele werken van Rubens, Clouer, Titiaanen Breughel de Oude te bewonderen.

De moeite waard is de uitgebreide collectie Venetiaanse en Lombardische kunst. Maar ook aan de Toscaanse kunst is geen gebrek. Zo hangt er een meesterwerk van Pisanello, een portret van Lionello d’Este, en een meesterwerk van Sandro Botticelli, portret van Giuliano de Medici. Uit de Lombardische periode zijn vooral de portretten van van Giambattista Moroni en Fra Galgario de moeite waard.

Internet: 
Accademia Carrara – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl