Rotonda – Brescia

Aan het bekende Piazza del Duomo staat de Rotonda, de oude domkerk van Brescia. Deze mooie monumentale kerk werd gebouwd tussen de 9de en 12de eeuw op de fundamenten van een 8de-eeuwse basiliek. Van die basiliek zijn de crypte en enkele mozaïeken overgebleven. Het grootse en strenge interieur omvat een centrale ruimte met een rondgang, waaraan tegen het eind van de 15de eeuw het presbyterium en de kapellen zijn toegevoegd. De Rotonda bezit waardevolle kunstwerken zoals de sarcofaag van bisschop Bernardo Maggi (1308) en schilderijen van Moretto en Romanino. Pronkstuk is de ‘Overbrenging van de lichamen van de heiligen uit Brescia’ van de beroemde kunstenaar F. Maffei.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl