Duomo Nuovo – Brescia

Deze indrukwekkende kathedraal staat aan het Piazza del Duomo. De kathedraal werd in 1104 ingewijd en is een voorbeeld van maniërisme, een overgangsstijl tussen Renaissance en Barok. De gevel is opgetrokken met wit Botticino-marmer en versierd met standbeelden. In 1825 kwam naar een plan van Cagnola de grote koepel er bovenop. Het kruisvormige interieur is uitgevoerd in de classicistische stijl, gesteund door zware zuilen en pilaren, waarop de koepel rust. Hoogtepunt van de inrichting is de ‘Assunta’ van G. Zoboli (1735) op het hoofdaltaar. In het schip bevinden zich werken van Moretto, Romanino en Maffei.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl