Duomo – Bergamo

Aan de Piazza Vecchia is de 6de-eeuwse Duomo van Bergamo te vinden. De huidige kathedraal, ontworpen door de Florentijnse humanist Filarete in 1459, werd tweehonderd jaar later door Carlo Fontana vernieuwd. In 1886 kreeg de kathedraal een barokke façade. In de Duomo staat een standbeeld van de “Goede Paus” John XXIII, geboren in het nabijgelegen Sotto il Monte. Zeer mooi is ook het ‘Martelaarschap van Johannes’ gemaakt door Tiepolo en een bisschopstroon gemaakt door Fantoni.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl