Basilica di Santa Maria Maggiore – Bergamo

Verscholen achter een marmeren gevel en portaal bevindt zich de Basilica di Santa Maria Maggiore. De basiliek is gebouwd in een barokstijl en dit is onder andere te zien aan de kolommen die op de ruggen van leeuwen zijn geplaatst. Het interieur van de kathedraal is gedecoreerd met waardevolle Renaissance tapijten. In de kathedraal staat een marmeren sarcofaag van de beroemde Gaetano Donizetti. Geboren in Bergamo in 1797, bracht hij de laatste dagen van zijn leven door in zijn geboortestad. De koorbanken zijn versierd met houtsnijwerken die onder andere bijbelse scènes voorstellen. Het merendeel van deze versieringen werd gemaakt door de 16de-eeuwse Venetiaanse meester Lorenzo Lotto. Zijn werken kunnen ook in de Accademia Carrara worden bewonderd maar ook in vele andere gebouwen in Bergamo. De koorbanken worden meestal bedenkt met kleden om ze te beschermen tegen licht en ongewenste besmettingen. Buiten de kathedraal staat een lieftallige achthoekige doopkapel.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl