Lokale keuken

Natuur, geschiedenis en kunst zijn niet de enige kenmerken van het Lago d’Iseo. De lokale keuken en de streekproducten zijn zeker de moeite waard. Maïs is een traditioneel gewas dat hier eeuwen groeit. Van de maïs maakt men polenta en dat wordt dan ook veel gegeten. Het staat zelfs op iedere menukaart. De wijnproductie in dit deel van Italië is buitengewoon. De wijnhuizen uit Franciacorta en Valcalepio staan garant voor heerlijke wijnen van de hoogste kwaliteit. Dit is te danken aan de strenge selectie van de druiven en de goede manieren van wijn maken. De laatste jaren is het wijn-toerisme in opkomst gekomen. Zo is er al een heuse Franciacorta Wijn Weg die door liefhebbers kan worden bewandeld. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan verschillende wijnhuizen en natuurlijk de heerlijke wijnen proeven. Naast de heerlijke wijnen staat dit deel van Italië bekend om de polenta en natuurlijk de risotto, de heerlijke rijst die wordt bereid met boter. De boter wordt door lokale boeren gemaakt, net zoals de heerlijke kazen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl