Kaas

In het Italiaanse merengebied worden enkele beroemde kazen geproduceerd. Er worden vele honderden kazen gemaakt maar vele kazen kunt u alleen kopen in de dorpjes waar ze worden gemaakt. Deze eeuwenoude boerentraditie wordt nog steeds in stand gehouden. Gelukkig maar! Uit de streek rond Valtellina komen heerlijke kazen die onder toezicht staan van het CTCB, het Consorzio per la tutela dei Formaggi Valtellina Casera e Bitto. Deze instantie is in 1995 opgericht en heeft als taak om de kwaliteit van de kazen uit deze streek te beschermen. Het gaat hierbij om de kaassoorten Bitto en Valtellina Casera zoals de naam al zegt.

In het hooggebergte van Valtellina wordt de Bitto geproduceerd. Deze kaas is zeer bijzonder omdat hij alleen in de zomer kan worden gemaakt. De temperatuur is dan namelijk het best. De kaas bestaat voor 98% uit koeienmelk en 2% uit geitenmelk maar er zijn ook 100% koeienmelk kazen verkrijgbaar. De Valtellina Caserawordt het gehele jaar door gemaakt en wordt vooral gebruikt in koude gerechten. Andere bekende kazen uit het Italiaanse merengebied zijn de Grana Padano en de Formai de Mut.

Internet: 
Grana Padano – officiële website
Italiaanse kazen – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl