Via dei Musei – Brescia

Oostelijk van de Broletto loopt de Via dei Musei. Deze straat was eens, net als de Via Aemilia, de hoofdstraat van de Romeinse stad Brescia. Deze straat loopt naar de in 72 n.Chr. onder Vespasianus opgerichte Tempio Capitolino, een tempel in Korinthische stijl die aan Jupiter, Juno en Minerva is gewijd. Het voorportaal van deze tempel wordt door acht zuilen gedragen. Mede door de aanwezigheid van deze tempel is dit gebied dan ook een van de interessantste archeologische terreinen in Lombardije. Met het blootleggen van dit gebied werd in de 19de eeuw begonnen. Er zijn restanten te zien van het Forum, de al eerder genoemde tempel van het Capitool, de Basilica en enkele woonhuizen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl