Piazza Duomo – Bergamo

In Bergamo vindt u het Piazza Duomo, zonder twijfel behorend tot de mooiste pleinen van Lombardije. Op dit plein bevinden zich maar liefst drie heiligdommen te weten de Duomo, de Cappella Colleoni en de Basilica Santa Maria Maggiore. De Cappella Colleonistamt uit de 14de eeuw en wordt gekenmerkt door een achthoekige vorm en een smeedijzeren omheining. Deze doopkapel bevond zich eerst in de basilica Santa Maria Maggiore maar werd aan het begin van de 19de eeuw verplaatst naar een plek voor de tuinen van Vescovado. De doopkapel is van de hand van Gian Antonio Amadeo en diende als mausoleum. In de doopkapel kunt u de graftombe bezichtigen.

De imposante kathedraal, de Duomo, is gebouwd in de 15de eeuw maar werd door de eeuwen veelvuldig verbouwd. In 1886 kreeg de kathedraal haar huidige vorm. In het interieur kunt u vele kunstwerken bezichtigen waaronder enkele schilderijen van Giambattista Tiepolo en houtsnijwerken. De Basilica Santa Maria Maggiore is gebouwd in de 12de eeuw en is voor veel toeristen een ondoorgrondelijk gebouw. Dit komt onder andere door de vele ingangen en duistere hoekjes. In de basiliek moet u zeker een kijkje nemen als u een kunstliefhebber bent. Zo hangen er enkele kostbare 16de-eeuwse schilderijen en beeldhouwwerken.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl