Citadel – Bergamo

De beroemde Citadel van Bergamo is te bereiken vanaf de Piazza Vecchia via de smalle Via Colleoni. Deze straat moet u volgen in noordwestelijke richting. In de 14de eeuw gaf Luchino Visconti, Heer van Bergamo, opdracht om het kasteel van San Vigilio, gebouwd in 1345, te versterken en de stadsmuren te herstellen. In het midden van diezelfde 14de eeuw besloot de Visconti familie om in westen van de stad een imposante citadel te bouwen. Deze citadel had als taak om het westelijke stadsdeel te beschermen. Echter, de functie van de citadel als verdedigingswerk was maar van korte duur. Al in de 16de eeuw had de stad geen gevaar meer te duchten en werd de citadel gebruikt als woonruimte. Vandaag de dag wordt de citadel niet meer bewoond maar zijn er een tweetal musea in ondergebracht, te weten het museum voor natuurwetenschappen en het archeologisch museum.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl