Cappella Colleoni – Bergamo

De Cappella Colleoni is een van de mooiste bouwwerken van Bergamo. Het is een werk van de beroemde ontwerper Amadeo, een vermaarde Paviaanse beeldhouwer, vooral bekend om zijn Certosa. Deze mooie begrafeniskapel werd gebouwd voor de heerser van Bergamo, Bartolomeo Colleoni. Hij was oorspronkelijk een lokale bendeleider die een Venetiaans fort verdedigde. In ruil voor bewezen diensten kreeg hij de heerschappij over Bergamo. Colleoni is vereeuwigd in Venetië in een standbeeld dat is te vinden op het Campo Santi Giovanni e Paolo. Het standbeeld is een werk van de bekende Verrocchio. De Cappella is een oogverblindend bouwwerk met een façade die is opgetrokken uit roze en wit marmer en versierd is met ingewikkeld kolommen en loggia’s. In de Cappella Colleoni is de graftombe van Colleoni en zijn dochter te zien. Zeer mooi is het interieur. Zo mag u zeker niet de schitterende plafondfresco’s missen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl