Broletto – Brescia

In de Middeleeuwen was in de Broletto, te vinden aan het Piazza Duomo, de Commune gezeteld. Dit was vroeger het bestuurscentrum van de vrije stadsrepubliek. Vandaag de dag is het provinciaal bestuur in de Broletto ondergebracht. De Broletto werd gebouwd in de periode 1187-1230. Oorspronkelijk is het een romaans-gotisch gebouw. De toren (Torre del Popolo, ook ‘Pégol’ genoemd) is het oudste onderdeel en dateert uit de 11de eeuw. Het gebouw bestaat nu uit twee delen: het 13de-eeuwse natuurstenen deel en het bakstenen gedeelte uit de 14de eeuw. De fraaie binnenplaats is aan drie zijden omgeven door Romaanse galerijen, waarvan de kapitelen versierd zijn met fresco’s. De noordzijde van de binnenplaats is een 16de-eeuwse loggia, die naar een kleinere loggia voert die uitgevoerd is in de stijl van Malatesta.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl