Bezienswaardigheden

De schoonheid van de meren betoverde in het verleden heel wat mensen. Adellijke en andere rijke Italianen werden door de meren aangetrokken en vestigden zich op de eilandjes of langs de oever. Een aantal van hen was afkomstig uit de grote steden in Noord-Italië. Zo verrezen er vanaf de 16de eeuw allerlei prachtige villa’s, woonkastelen en herenhuizen, gebouwd in opdracht van vaak puissant rijke families. De bekendste bezienswaardigheid van deze regio is de Citadel van Bergamo. In de 14de eeuw gaf Luchino Visconti, Heer van Bergamo, opdracht om het kasteel van San Vigilio, gebouwd in 1345, te versterken en de stadsmuren te herstellen. In het midden van diezelfde 14de eeuw besloot de Visconti familie om in westen van de stad een imposante citadel te bouwen. Deze citadel had als taak om het westelijke stadsdeel te beschermen. Vandaag de dag kunt u dit schitterende bouwwerk van dichtbij bewonderen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl