Winkelen

Merken als Versace, Armani, Dolce & Gabbana – iedereen weet dat het modehart van de wereld in Italië klopt. Winkelen in de kleine dorpjes rond het Gardameer is heel leuk omdat de markten, de kleine boetiekjes en de designerwinkels een grote keus biedt aan iedereen die het moeilijk vindt om huiswaarts te keren zonder iets nieuws gekocht te hebben. Italië is wereldberoemd vanwege de schoenproductie en andere elegante lederwaren, die hier tegen zeer redelijke prijzen kunnen worden aangeschaft. Niet alleen kleding en schoenen kunnen rond het Gardameer worden gekocht, planten en tuinattributen zoals terracotta potten, maar ook citroenbomen, zijn een leuke souvenir.

Deze dorpjes hebben natuurlijk niet de allure van de hoofdstad Rome. Shoppen in Rome is zelfs een van de bekendere redenen waarom mensen een citytrip naar Rome willen maken. Maar juist in deze kleine dorpjes vind je verrassende artikelen, en het prijsniveau ligt er ook vaak lager dan in Rome. Let wel: ook het toerisme is rond Garda flink, dus de prijzen zijn navenant gestegen.

De wekelijkse antiek- en tweedehandsmarkten zijn ook het bezoeken waard. De voedselmarkten en delicatessenzaken die hun heerlijk producten hebben uitgestald, kunnen ook maar moeilijk voorbijgelopen worden. Hier vindt u een rijke selectie aan wijnen, uitstekende grappas en likeuren, pasta in alle kleuren, maten en vormen, en natuurlijk de bekende olijfolie. De meeste winkels zijn geopend zolang er winkelend publiek is. Met name in de zomermaanden zijn de winkels tot laat geopend en ook vaak op zondag.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl