Alessi Shop van Casa Bella Martinelli

De Alessi Shop van Casa Bella Martinelli is een aanrader voor alle liefhebbers van design. Hier vindt u de grootste tentoonstelling van Allessiproducten van heel het gebied rond het Gardameer. Alessi is een Italiaans familiebedrijf. Zij is de toonaangevende designfabriek op het gebied van huishoudelijke artikelen van metaal, plastic en andere materialen. De wortels van het bedrijf Alessi liggen bij de metaalwerkplaats van grootvader Giovanni. Giovanni is een kundig metaaldraaier met een obsessie voor kwaliteit. Vanaf 1924 produceert de werkplaats kleine huishoudelijke artikelen van nikkel en koper. Elk object wordt met de hand gemaakt. Door de zorgvuldige uitvoering en perfecte afwerking krijgen de producten snel bekendheid.

Nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf. In 1938 voert Carlo Alessi de eerste experimenten met roestvrij staal uit. Twintig jaar later vervangt het roestvrij staal de meeste andere metalen. Na de Tweede Wereldoorlog krijgt Alessi de kans om haar fabriek enorm uit te breiden. Een grote Amerikaanse order heeft tot gevolg dat het aantal machines in de fabriek wordt verdubbeld. Alessi stapt over op serieproductie. Erg succesvol werd de serie brood- en fruitschalen in staaldraad. Een serie die nu nog in de catalogus van Alessi voorkomt.

Tegenwoordig komen niet alle producten uit de fabriek in Crusinallo. Alessi heeft een netwerk van producenten met ieder hun eigen specialiteit. Zo neemt het bedrijf Battista Piazza de productie van houten producten op zich (Twergi). Keramische objecten worden gemaakt door Tendentse. Ondanks alle technische vooruitgang in het bedrijf, blijft de fabriek ook een werkplaats waar vakmensen handmatig produceren. Veel producten zitten gewoon te ingewikkeld in elkaar om volledig machinaal gemaakt te worden. Alessi maakt té veel verschillende producten in té kleine oplage om automatisering winstgevend te maken. De meeste machines worden door mensen bediend.

Alessi Shop by Casa Bella Martinelli

Internet:
Alessi Shop

Internet: 
Alessi – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl