Wandelroutes

De bergen rondom het Gardameer zijn zo mooi dat het zonde zou zijn om alleen maar aan het strand te liggen. Het uitgebreide en goed gemarkeerde netwerk van wandelpaden nodigt uit tot het verkennen van de omgeving. Sommige tochten zijn vrij gemakkelijk, andere vereisen een goede conditie. Zelfs op de tijdstippen dat er tussen de handdoeken op de stranden nauwelijks nog een stukje zand te bekennen is, kunt u urenlang wandelen zonder een mens te ontmoeten. Dat geldt natuurlijk niet voor de bekendste tocht: de wandeling over de kam van de Monte Baldo. Maar ook al zult u hier – vanwege de kabelbaan vanuit Malcésine– niet bepaald alleen zijn, het uitzicht op het 2000 meter dieper gelegen glinsterende meer is fantastisch. Hiervandaan kunt u ook een ander mooi wandelgebied zien liggen: de hoogvlakte van Tignale, op de andere oever. In het natuurpark Parco Alto Garda Bresciano zijn goed gemarkeerde paden aangelegd.

Naast zelfstandig wandelen zijn er diverse reisorganisaties die wandelreizen naar Italië verzorgen. Wandelvakanties binnen Europa komen steeds meer in trek, mede ook vanwege een toenemende milieubewustheid onder vakantiegangers.

De ANWB heeft een boekje uitgegeven met wandelroutes rond het Gardameer. Liefhebbers van wandeltochten mogen dit boekje zeker niet missen. U kunt het boekje hier online bestellen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl