Tignale

In het noordelijke gedeelte van het Gardameer ligt Tignale hoog boven het water. Op 600 meter kijkt het plaatsje uit over het prachtige meer. Tignale is een plek waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. In het seizoen heerst hier een gezellige drukte en een groot gedeelte van de bezoekers zullen wandelaars zijn, want rond Tignale is het een paradijs voor de fervente wandelaar. Sommige van de wandelroutes zijn al decennia en soms zelfs eeuwen oud. De paden trekken langs de meest schitterende uitzichten op het Gardameer. Bovenop een hellende rots boven het meer ligt een kerkje dat aan de Madonna di Monte Castello is gewijd. In 1283 werd met de bouw van dit Nationaal Monument begonnen. Binnen zijn er fresco’s te zien in de stijl van Giotto. En buiten heeft u weer dat prachtige uitzicht over het meer met de Monte Baldo aan de overkant gelegen.

Internet: 
Tignale – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl