Sirmione

In het zuiden van het Gardameer ligt een schiereiland dat enkele kilometers het meer insteekt. Op het uiterste puntje ligt het stadje Sirmione. Het is een pittoresk en romantisch plaatsje en heeft een unieke sfeer. Wanneer u Sirmione binnenloopt via de voetgangersbrug en de poort onderdoor bent, is het gelijk duidelijk dat u in Sirmione bent. Nauwe, kronkelige straatjes en als klap op de vuurpijl het schitterende waterslot Rocca Scaligeri. Het is een slot dat heel wat ogen naar zich toetrekt met de kantelen en torens uit de 13e eeuw. ‘s Avonds is het imposante slot prachtig verlicht. Een stukje verder richting het uiterste puntje van het schiereiland staan ruïnes uit de tijd van de Romeinen. Sirmione heeft ook een haventje waar vele gekleurde vissersbootjes liggen. Hiermee kunnen boottochtjes gemaakt worden over het Gardameer.

Internet: 
Sirmione – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl