Peschiera del Garda

Peschiera del Garda ligt aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer op het punt waar de rivier de Mincio uit het Gardameer richting de Po stroomt. Deze strategische ligging is terug te zien aan het fort dat in Peschiera te vinden is. De vesting werd in de 16de eeuw gebouwd door de Venetiaan Sanmicheli om de stad en de handelsroute te verdedigen tegen indringers van buitenaf. Ook is hier een burcht te vinden uit de tijd van de Scaligeri. Deze burcht ligt direct aan het Gardameer. Tegenwoordig doet het dienst als museum voor de geschiedenis van de streek. Bij het stadje ligt een levendige haven, waar altijd wel iets te doen is. Iets ten noordoosten van Peschiera ligt Gardaland, het grootste pretpark van Italië.

Internet: 
Peschiera – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl