Moniga del Garda

Moniga is een klein dorpje gelegen aan de zuidwestoever van het Gardameer tussen de plaatsen Desenzano en Salò. Moniga del Garda doet lieflijk aan tussen de slanke cipressen. Bij het dorp is een 10de-eeuws kasteel te vinden dat nog in redelijke staat verkeerd. In het dorpje zijn twee bezienswaardige kerkjes te vinden. De 15de-eeuwse kerk van San Martino behoort tot de oudste van de streek. De Romaanse kerk Madonna della Neve is eveneens het bezoeken waard. Moniga is vooral bekend om zijn wijn, de Chiaretto, een fruitige rosé. Vanuit het dorp leidt een uitgestippelde fietsroute (Il Cigno) u door de omgeving langs wijngaarden, olijfgaarden, landerijen, de Monte delle Monche en door het oude centrum van Solarolo, alvorens te eindigen voor de al eerder Madonna della Neve.

Internet: 
Moniga – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl