Bardolino

Bardolino ligt ten zuidoosten van het Gardameer tussen de plaatsen Peschieraen Garda. Het ligt te midden van glooiende wijnhellingen. De meeste mensen kennen Bardolino dan ook van de gelijknamige wijn die er vandaan komt. Bardolino is niet groot, maar wel een zeer populair vakantieoord. Het plaatsje heeft een gezellige boulevard die langs het Gardameer loopt. Door de fraaie ligging aan het meer en het kalme water is de plaats eveneens zeer geliefd onder watersporters. In Bardolino zijn twee belangrijke kerken te vinden. De door de Karolingen gebouwde San Zenokerk stamt uit de 9de eeuw en is hiermee één van de oudste kerken van Italië. Minder oud maar wel mooier is de uit de 12de eeuw stammende San Severo. In de kerk zijn fraaie fresco’s uit de 12de en 13de eeuw te bewonderen, waaronder één van de Apocalyps.

Internet: 
Bardolino – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl