Steden en dorpen

De steden en dorpen aan het Gardameer zijn vooral bij West-Euopeanen een geliefde vakantiebestemming. Het noordelijke gedeelte van het Gardameer ligt verzonken in de bergen. In de namiddag daalt de zon achter deze bergen! Als u de gehele dag van de zon wilt genieten, ga dan meer naar het zuiden zitten. Het schiereiland Sirmione is een goede bestemming waar u de hele dag van de zon kunt genieten. De laatste decennia zijn de steden en dorpen aan het Gardameer gegroeid tot volwaardige toeristische centra. Enkele bekende steden aan het Gardameer zijn GardaTorbole en Riva.

Garda schonk zijn naam aan het meer. De stad ligt ongeveer in het midden van het meer aan de zonrijke oever. Garda was vroeger een havenstadje dat eigenlijk Benaco heette. Zijn oude geschiedenis heeft het te danken aan een rotsmassa van bijna 300 meter hoog: Rocca di Garda. Daarop stond vroeger een burcht die de bewoners heeft beschermd tot de 12de eeuw. Vandaag de dag is Garda een druk toeristenstadje met winkeltjes, warenhuizen, restaurants en een mooie wandelpromenade langs het meer.

Torbole en Riva zijn twee steden die aan de noordelijke zijde van het meer liggen. Deze steden zijn de ideale uitvalsbasis voor bergwandelaars. In de omgeving bevinden zich vele hoge bergen die wachten om beklommen te worden. De hoge bergen bezorgen je niet alleen een onuitputtelijke bron van wandelplezier maar ook onvergetelijke panorama’s over het Gardameer. Torbole en Riva zijn twee drukke toeristische centra met hotels, kunstmatige stranden, winkels en pretparken waar u en uw gezin zich zeker zullen vermaken.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl