Windsurfen

Het Gardameer is een paradijs voor windsurfers. Met name naar het noorden van het meer, waar de wind harder waait dan in het zuiden, komen jaarlijks duizenden surfliefhebbers van over de hele wereld. Torbole, aan het uiterste noordpuntje van het Gardameer is het Italiaanse Mekka van deze sport. Hier kijkt men u raar aan als u zonder surfplank arriveert. Op bepaalde tijden van de dag is de wind wat kalmer en dus gunstig voor beginners. Op andere momenten van de dag neemt de windkracht toe en kunnen de ervaren surfers aan de bak. In de driehoek TorboleMalcesine en Limoneworden tal van beroemde internationale wedstrijden en evenementen georganiseerd. In alle badplaatsen aan het Gardameer zijn surfscholen te vinden waar u les kunt krijgen en planken kunt huren. Ook vrijwel ieder hotel biedt tegenwoordig de mogelijkheid om al dan niet tegen betaling te windsurfen. Steeds meer in trek is het kitesurfen, waarbij de surfer op zijn plank wordt voortgetrokken door een vlieger. Op dagen dat de wind goed waait is de lucht bezaaid met talloze felgekleurde kites.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl