Via Ferrata

De Via Ferrata is in Italië ontstaan en betekent ‘ijzeren weg’. Voor de mooiste Via Ferrata routes moet u dus eigenlijk wel naar Italië komen. De bergen rondom het Gardameer bieden genoeg routes om een vakantie te genieten van deze klimsport.

Wat is Via Ferrata eigenlijk? Een Via Ferrata is een route langs een rotswand met behulp van een staalkabel. Aan deze staalkabel zit om de maximaal 6 meter een haak. Tussen deze stukken kunt u uzelf zekeren. De kabel is dus bedoeld als zekering, maar het kan ook gebruikt worden om evenwicht te behouden of om uzelf om hoog te hijsen. Het is overigens niet de bedoeling dat u het gebruikt om uzelf omhoog te hijsen. Het is alleen een iets veiligere manier om te klimmen. Op moeilijke gedeeltes waar u eigenlijk geen grip heeft zijn hulpstukken geplaatst. Zo vindt u hulpstukken voor de handen of voeten, ladders, afdaalbruggen of (hang-)bruggen, death ride (aan een touw van de top van een rots omlaag) en een apenbrug om uzelf naar een andere rotswand te verplaatsen.

Hoewel u bij een Via Ferrata gezekerd bent is het niet zonder gevaar. Als u valt kunt u ongelukkig terecht komen. Vaak is er geen mogelijkheid tot tussentijds stoppen. Ga daarom nooit alleen op pad! Gebruik goed materiaal en als u niet ervaren bent is een gids geen overbodige luxe.

De routes rondom het Gardameer

Gemakkelijk
Sentiero attrezzato Fausto Susatti
Sentiero attrezzato Mario Foletti
Sentiero delle Laste
Sentiero dei Camminamenti
Sentiero attrezzato dei Colodri
Sentiero dell’Anglone en Sentiero degli Scaloni
Sentiero attrezzato Corne de Bes

Moeilijk
Via Ferrata Rio Sallagoni/Castel Drena
Ferrata Centenario S.A.T Via dell’Amicizia
Via ferrata Che Guevara
Sentiero attrezzato Pero Degasperi
Ferrata Giulio Segata
Sentiero attrezzato Gerardo SEga
Ferrata delle Taccole

Zeer Moeilijk
Via Ferrata Monte Albano
Via Ferrata Rino Pisetta
Beschrijvingen van deze routes kunt u vinden op Viaferrata.nl 

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl