Museo Etnografico del Ferro – Bienno

Dit museum, gevestigd in een ruimte dat is verbonden aan een 16de-eeuwse smederij, staat in het teken van de ijzerbewerking. Tentoongesteld staan materialen en werktuigen die vroeger werden gebruikt in de Camonica vallei tijdens de ijzerbewerking. In het museum is een route uitgestippeld zodat u langs alle processen komt. Een route richt zich op de verschillende stappen in het ijzerbewerkingsproces. Dit begint bij het delven van de ijzererts en eindigt bij het maken van de verschillende ijzeren producten. Met behulp van oude materialen probeert men u vertrouwd te maken met het specifieke beroep van smid en zijn belangrijke rol in vroeger tijden.

Adres: 
Via Artigiani, 15
Bienno
Tel: 0364 300307

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl