Museo del Risorgimento – Brescia

Dit museum, dat al in 1887 werd opgericht, is gevestigd in een kasteel. De collectie bestaat uit 8000 voorwerpen, die dateren uit de late 18de eeuw tot circa 1870, waaronder foto’s, zwaarden en memorabilia die relateren aan de historie van de Risorgimento. Ook tentoongesteld is een grote collectie 18de- en 19de-eeuwse vuurwapens en een serie portretten en schilderijen van L. Basiletti, A. Inganni, M. Gordigiani en F. Joli. Pronkstuk van de collectie is het rijtuig dat Garibaldi gebruikte tijdens zijn campagne in 1866.

Adres: 
Via del Castello, 9
Brescia
Tel: 030 44176

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl