Santuario Madonna della Corona – Ferrara di Monte Baldo

Dit heiligdom is gelegen op een 700 meter hoge rots. Delen van de kerk zijn opgetrokken uit stukken rots die zijn uitgehouwen van de rotsen achter de kerk. De kerk is toegewijd aan de Onze Lieve Vrouwe van de Smart maar wordt door de mensen uit de streek ook wel de “van de Kroon” genoemd vanwege de karakteristieke vormen van de rotsen die de kerk omringen. De eerste fundamenten voor de kerk werden gelegd in het eerste deel van de 16de eeuw. De kerk werd gebouwd om het stenen beeld dat de “Pietà” representeert te huisvesten. In 1625 werd de kerk uitgebreid en kwam er een overdekte trappengang naar het heiligdom. In 1899 en in 1975 werden onder meer de voorgevel en de klokkentoren gerestaureerd.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl