Santuario della Madonna del Frassino – Peschiera del Garda

Dit heiligdom ligt op ongeveer twee kilometer afstand van Peschiera in de buurt van het kleine meertje Frassino. Meer dan 400 jaar staat in dit heiligdom een standbeeld van Madonna. Volgens de overlevering werd in 1510 een boer op miraculeuze wijze gered van een slang door de interventie van Madonna. De slang vluchtte en uit de struiken kwam opeens een standbeeld van Madonna met Kind te voorschijn, omcirkeld door een fel licht. De boer nam het standbeeld mee naar huis maar niet snel daarna verscheen het standbeeld weer tussen de struiken. Het werd toen besloten om een heiligdom te bouwen op de plaats waar het standbeeld te voorschijn was gekomen. De Franciscaner monniken kregen deze taak in 1518 toebedeeld. In het heiligdom bevinden zich tien kapellen van Paolo Farinati. Het magische standbeeld wordt bewaard in een van de kapellen en staat op de originele takken van de boom waarachter het standbeeld in 1510 tevoorschijn kwam.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl