Lokale keuken

De lokale keuken van de steden en dorpen aan het Gardameer wordt gedomineerd door vis. Op de menukaart staan echter ook vele vleesgerechten zoals carne salada, gepekeld rundvlees. Het gebied rond het Gardameer behoort tot de gewesten Trentino, Lombardije en Veneto. De provincie Trentino staat bekend om de strangolapreti, aardappel-spinazieballetjes. In het gebied ten noorden van het Gardameer, in de richting van de Alpen, wordt zwaarder gegeten. Hier treft u vooral rijstgerechten en polenta. Risotto met verschillende soorten paddestoelen is hier een geliefd gerecht. In de steden en dorpen aan het Gardameer wordt veel tomaat en basilicum gebruikt. Hier kunt u vele soorten pasta’s eten. In de dorpen aan het Gardemeer worden voornamelijk mediterrane gerechten bereid op duizend-en-een manieren. Pasta is hier nooit een hoofdgerecht. In toeristische restaurants maken ze echter graag een uitzondering op. Het hoofdgerecht is altijd vis of vlees. Heerlijke visgerechten worden bereid met carpione, de heerlijke forel uit het Gardameer. Zeker het proeven waard zijn de kleine gefrituurde sardientjes, de zogeheten alborelle. Deze kunt u met kop en al eten!

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl