Torri del Benaco – Garda

De Scaligeri herbouwden dit kasteel tussen 1383 en 1393 op oude Romeinse funderingen. Het is een van de belangrijkste kleine forten van Garda. Staande op een massieve rotspunt bestaat het fort uit drie 15 meter hoge torens en een lange verdedigingsmuur. De westelijke toren van het fort stamt uit de Romeinse tijd toen Torri del Benaco waarschijnlijk een garnizoensplaats was. Toen in 1405 het fort overging naar de Republiek van Serenissima verloor het fort zijn verdedigingsfunctie en begon de aftakeling. In de 19de eeuw werd een gedeelte van de muur gesloopt om ruimte te maken voor een groente- en fruittuin.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl