Bezienswaardigheden

De schoonheid van de meren betoverde in het verleden heel wat mensen. Adellijke en andere rijke Italianen werden door de meren aangetrokken en vestigden zich op de eilandjes of langs de oever. Een aantal van hen was afkomstig uit de grote steden in Noord-Italië. Zo verrezen er vanaf de 16de eeuw allerlei prachtige villa’s, woonkastelen en herenhuizen, gebouwd in opdracht van vaak puissant rijke families. Villa Guarienti in Garda wordt door velen als de mooist gelegen villa van de streek gezien. Deze 16de-eeuwse villa is gelegen op een rots vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het Gardameer. De humanist Agostino Brenzoni liet de villa bouwen en het ontwerp van de villa was van de hand van de architect Sanmicheli. In deze sectie kunt u meer lezen over de mooie bezienswaardigheden rondom het Gardameer.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl