Dit zijn de mooiste meren van Italië 

italiaanse meren

Ben je van plan om in de zomer op vakantie naar Italië te gaan? Het is dan zeker verstandig om in de auto te gaan. Je autoverzekering vergelijken is dan ook aan te raden, zo kun je namelijk geld besparen. Ook zijn er diverse soorten autoverzekeringen, dus je moet wel het juiste type afsluiten. Daarnaast is het ook slim om op vakantie te gaan in de buurt van een Italiaans meer. Dit valt alleen al aan te raden omdat dit zal zorgen voor prachtige uitzichten. Ook is het meestal mooi weer bij meren, terwijl hier natuurlijk ook genoeg valt te doen. In dit artikel kun je een paar Italiaanse meren vinden die echt prachtig zijn. 

 

Comomeer

Je zult het Comomeer waarschijnlijk al wel kennen, dit wordt over het algemeen namelijk gezien als de favoriete vakantiebestemming in Italië onder de Nederlanders. Het ligt in Lombardije, een industriële regio, en zal een overvloed aan prachtige vergezichten bieden. Daarnaast kun je bij het Comomeer ook vaak deelnemen aan culture evenementen en activiteiten. Langs de kust van dit Italiaanse meer valt er daarnaast nog veel meer te doen. Zo zou je een rondleiding volgen over het meer. Dit kun je per boot doen, maar je kunt ook een fiets pakken om rond het Comomeer te fietsen. Vergeet niet de prachtige lokale fauna te bekijken op de kleine eilanden die verspreid zijn over het mooie meer.

 

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is gelegen aan de voet van de Italiaanse Alpen. Dit is het op een na grootste meer van Italië en valt ook gedeeltelijk onder Zwitserland. Het ligt daarnaast in de Italiaanse regio’s Lombardije en Piemonte. Het Lago Maggiore beschikt natuurlijk ook over eilanden, maar wat echt speciaal is aan dit meer is de aanwezigheid van een paar kastelen. Deze kastelen liggen natuurlijk aan de kust van het Lago Maggiore, waar je ook genoeg villa’s zult vinden. De kastelen voegen een ontzagwekkend vleugje architectonische grootsheid toe aan dit toch al prachtige meer. Bij het Lago Maggiore vind je daarnaast ook nog allerlei musea en natuurreservaten. Hierdoor is een vakantie in dit gebied echt de moeite waard.

 

Meer van Bolsena

Het meer van Bolsena is het allergrootste meer van vulkanische oorsprong in Europa. Het ligt in Hoog Latium, in de buurt van de grens met Toscane en Umbrië. Het meer van Bolsena is ontstaan uit de ineenstorting van de krater van de vulkaan Vulsinio. Ondertussen vind je in dit indrukwekkende meer twee eilanden: Martana en Bisentina. Je verwacht het misschien niet, maar in het meer van Bolsena leven ook nog eens allerlei verschillende vissoorten in het waar. Daardoor zitten er in de buurt van dit meer veel restaurants. In deze eetgelegenheden is het mogelijk om de lokale vissoorten te proeven in diverse heerlijke gerechten. Ook valt er genoeg te verkennen in de steden en dorpen die liggen aan de kust van het meer van Bolsena.

 

Gardameer

Net zoals het Comomeer is het Gardameer ook een ontzettend populaire Italiaanse vakantiebestemming onder de Nederlandse toeristen. Het ligt in het noorden van Italië tussen de geibeden Lombardije, Trentino en Veneto. Aan het Gardameer zit je hoe dan ook goed, het maakt hierbij niet eens uit waar je precies naar op zoek bent tijdens je vakantie. Zo kunnen studenten heerlijk feesten op de stranden aan het Gardameer, terwijl er ook diverse campings aan de kust liggen waar je met je gezin kunt verblijven. Daarnaast is het mogelijk om de heuvels te verkennen die in de buurt van het meer liggen. Je hoeft niet beslist op een camping te verblijven, bij het Gardameer zijn namelijk ook genoeg hotels en vakantiehuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *