Handwerken

Textiel en houtbewerking zijn de belangrijkste industriële activiteiten in de provincie Como. Ze zijn een typisch voorbeeld van de lokale ambachtskunst. Meer dan duizend kleine fabriekjes zijn actief in deze twee industrietakken. Op het gebied van de textiel worden in de kleine fabriekjes vooral dassen, zijden sjaals en overhemden gemaakt. Tevens zijn hier veel aanleverbedrijven gevestigd die zorgdragen voor het kleuren van de stoffen. Textielbedrijven zijn wijdverspreid in het gebied rondom het Comomeer maar het zwaartepunt ligt in de dorpen die zijn gelegen in de provincie Varese. De importantie van deze sector wordt benadrukt door de aanwezigheid van een technische hogeschool die studenten aanzet tot het werken in de textielindustrie.

Het zwaartepunt van de houtbewerkingsindustrie is te vinden in het gebied rondom Cantù. In de vaak kleine werkplaatsen worden verschillende soorten meubelstukken gemaakt van verschillende soorten hout. Aan iedere wens kan worden voldaan. In Cantù vindt u vele showrooms waar de modellen worden gepresenteerd maar u kunt ook een kijkje nemen in de werkplaats. In de dorpen in Brianza en in Valsassina, vooral in het dorpje Premana, worden messen voor de medische wereld maar ook complete couverts vervaardigd. Koperwaren worden gemaakt in de Valsassina en Val Cavargna. Hier vindt u ook de laatste tinnegieters van Italië.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl