Boodschappen

Veel Nederlanders brengen hun vakantie in het Italiaanse merengebied door op een camping of in een vakantiehuis. Een enkele toerist kiest ervoor om twee weken door te brengen in een hotel maar dat is vooral voor gezinnen met kinderen niet op te brengen. Er moet natuurlijk iedere dag wel worden ontbeten, geluncht en gedineerd dus ontkomt u er niet aan om dagelijks boodschappen te doen. In de vele dorpen aan de Italiaanse meren is vandaag de dag een supermarkt, een zogeheten ‘supermercato’, te vinden. Heeft u een iets grote beurs dan raden wij u aan om naar de ‘alimentari’ te gaan, een kruidenierswinkel. Hier koopt u heerlijke lekkernijen maar ook vers gebakken brood. Voor mooie vleeswaren als ham en salami doet u er verstandig aan om op zoek te gaan naar een ‘salumeria’. Hier kunt u de beste antipasti kopen. Voor zoete broodjes moet u echter bij de ‘pasticceria’ zijn. Vleeswaren en lekkere runderworstjes koopt u bij de ‘macelleria’, de slager.

Het prijsniveau in het Italiaanse merengebied ligt beduidend hoger dan in Nederland. Dit is grotendeels te wijten aan de vele toeristen die iedere zomer de campings aan de meren bevolken. Het kan dus zeker geen kwaad voor uw portemonnee als u wat ingeblikte etenswaren uit Nederland meeneemt.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl